מאגר כתבות על"ה
רבים עוברים ליד אתר זה כשהם יורדים לים המלח מבלי לעצור, ולו לרגע, כדי לחקור את אחד התילים המיוחדים ביותר בארץ. שכן כאן, במקום זה, התגלו שרידים מרשימים של עיר כנענית מבוצרת, של מפעל מים קדום ורחב ידיים, של מצודות מימי מלכי יהודה ואף של שרידי מקדש יהודאי שפעל בד בבד עם בית המקדש בירושלים במאות התשיעית והשמינית לפני הספירה. כל אלו מעידים על חשיבותה של ערד הקדומה.
תל ערד הצעה למסלול טיול | גיליון 10
האנרגיה של הזית, עץ לאומי שהוא סמל קיומי. לפני שנים ספורות נבחר עץ הזית כעץ הלאומי של ישראל, זו נראית כבחירה אחרונה וטבעית בשרשרת המופעים של הזית כ"מלך העצים" של ארצנו, אבל למה דווקא זית בעצם? ומה תכונותיו המיוחדות שהביאו אותו למעמדו הייחודי?
העץ הכי ישראלי שיש- הזית | גיליון 10
הזית הוא אחד משבעת המינים שנשתבחה בהם ארץ ישראל ועל שמו היא נקראת "ארץ זית שמן ודבש" (דברים ח, ח). העץ אולי זכה להתייחסות מיוחדת על פני תקופות שונות הן בשל תפארתו הן בשל חוסנו הרב. בהמשך נראה כי כל חלקי העץ שמישים ומביאים ברכה בדרכים שונות. תפוצתו העיקרית של הזית בארץ ישראל היא באזור ההרים, אך יש זני זית שפותחו לתנאי אקלים מדברי. את עצי הזית מגדלים במטעים, בכרמים. העץ בעל חשיבות כלכלית רבה לאזור זה בשל פריו המשמש למאכל ולייצור שמן. יש דרכים להשבחת הפרי על ידי הרכבה או בשיטות אחרות.
הזית והמקורות | גיליון 10
בריכות חורף הן מערכות אקולוגיות המתקיימות כמקווי מים רק בחורף, עד ראשית הקיץ. זהו בית גידול התומך במגוון ביולוגי ייחודי ולעיתים נדיר. יחידת המדען הראשי בקק"ל פועלת לשימור ולניטור בריכות החורף כדי לסייע בשיקומן לאחר שנפגעו קשות במשך שנים רבות.
בריכות החורף ביערות קק"ל | גיליון 10
תדמיינו שבלב העיר יש שישה דונמים אדמה שיש בהם מזבלה ושדה קוצים מוזנח. עכשיו תדמיינו אלפי ילדים, בני נוער ותושבים מבוגרים שמנקים את השטח ומקימים בו גן עדן קסום שבו מאות עצי פרי וצמחי תבלין ומאכל שגדלים בגידול אורגני ושמחולקים חינם לכל דורש.
אמא טבע בלב העיר | גיליון 10
כחודש לפני הטיול השנתי השכבתי, נערות ונערים בכיתה ח' או ט' שומעים שיתקיים טיול נוסף רק למי שירצה – טיול קשוח בשטח, בן יממה, הכולל בישולי שטח, השכמה ב-3:30 ולפנות בוקר והליכה של עשרים ק"מ בציוד על הגב. יש כאלה שזה גורם להם לסובב את האצבע על הרקה, יש כאלה שזה גורם להם להגיע לבית ספר בשעת אפס (07:45 בבוקר) כדי לשמוע על זה עוד.
אנשים עושים מסעות – מסעות עושים אנשים | גיליון 10
"כל אחד זוכר את היום שבו הלמה אותנו הידיעה המרה על ה-35. רעדה עברה אז בלב כל הישוב ולא רק בלב האימהות של ה-35. גם אני אחד מהישוב והרעדה עברה גם בליבי." (דוד בן גוריון)
הפשיטה על סעסע | גיליון 10
בקרב חובבי טיולי מורשת, יש ההולכים בעקבות מעשי גבורה ויש שהולכים בגבורה. היש יותר ישראלי מזה?
בעקבות אחד מיחידה 101 | גיליון 10
על אחת הפסגות הגבוהות ביותר בשומרון, בראש מדרון תלול מדרום לגרעין הקדום של העיר שכם, נדמה לפעמים שהזמן עצר מלכת. מי שיגיע לשם בשבתות, מועדים ובמיוחד בערב פסח, עלול חשוב שנכנס למנהרת זמן או הועתק בדרך כלשהי לאיזו תפוצה רחוקה שמשמרת מנהגים מעט פרימיטיביים ומאוד מסקרנים. וזה לא רחוק מהאמת...
העדה הקטנה בעולם | גיליון 10
בשיר של משינה "בלדה לסוכן כפול", כתב שלומי ברכה: "הוא רכב לפלשתינה, על גמל דו דבשתי, הוא הגיע לראש פינה, במסווה של שיח' תורכי". בעולם מוכרים שני סוגי גמלים: חד דבשתי ודו דבשתי. את הגמל הדו דבשתי נמצא בעיקר במרכז אסיה – בין הים הכספי לסין; הגמל החד דבשתי נפוץ בעיקר בדרום מערב אסיה ובצפון אפריקה. כפי הנראה, כותב השיר לא היה מודע לאזורי התפוצה של הגמלים, שהרי מטורקיה לפלשתינה היה אפשר לרכוב רק על גמל חד דבשתי...
גימל זה גמל גדול | גיליון 10
החברה הישראלית היא חברה מגוונת המורכבת מקבוצות רבות השונות באורחות חייהן זו מזו. הדבר בא לידי ביטוי בדת, באוכל ובדעות פוליטיות וגם בדברים קטנים המרכיבים את היומיום שלנו. לישראלים תרבות טיולים מפותחת, ויעידו על כך הפקקים בדרכים לנקודות חן ולשמורות טבע בסופי שבוע ובחגים.
טיולים בהתאמה אישית | גיליון 10
רבים מאיתנו ממהרים למצוא מחסה מפני הגשם! ובעצם, מפני מה? ארץ ישראל שלנו היא "אֶרֶץ הָרִים וּבְקָעֹת לִמְטַר הַשָּׁמַיִם תִּשְׁתֶּה מָּיִם" (דברים יא, יא).