מדינת ישראל , משרד החינוך מדינת ישראל , משרד החינוך
מדינת ישראל, משרד החינוך
משרד החינוך
של"ח וידיעת הארץ - מינהלת הטיולים

מדינת ישראל,

משרד החינוך

חזרה למאגר הכתבות

טעים בשטח | גיליון 17

share
שתפו עמוד:
טעים בשטח | גיליון 17
נושא: מתודיקה ופעילויות
אזור בארץ: כל הארץ
גיליון: מס' 17

טעים בשטח

ערכו וחיברו: צוות מדריכי קורס של"ח וידיה"א

תפוחי עץ אפויים בקינמון

מצרכים

  • תפוחי עץ
  • קינמון
  • סוכר

ציוד

  • סכין
  • כפית
  • מגש
  • נייר כסף

דרך ההכנה

  1. מוציאים את לב תפוח העץ בעזרת סכין.
  2. יוצקים לחלל שנוצר כפית סוכר מעורב בקינמון.
  3. עוטפים את התפוח בנייר כסף ומניחים בגחלים.
  4. מוציאים כשהריח משכר את האף!

קפה חרובים

חרובים, צילום: עוזי פז מתוך אתר פיקיוויקי
חרובים, צילום: עוזי פז מתוך אתר פיקיוויקי

מצרכים

  • 250 גרם חרובים
  • סוכר
  • מים

ציוד

  • כלי לקלייה (סיר או מחבת)
  • כף או מקל עץ לבחישה
  • סיר בישול

דרך ההכנה

  1. שוברים את החרובים, מוציאים מהם את הגרעינים, קולים אותם במחבת או בסיר ללא שמן ומערבבים כל בעת בכף עץ או במקל עד שישחימו.
  2. מורידים את החרובים הקלויים מהאש, טוחנים אותם דק דק, אוספים את האבקה והרי לנו קפה חרובים.
  3. את האבקה שמים בסיר ומוסיפים מים (יחס של כפית וחצי קפה חרובים לספל מים) וסוכר, מחממים על אש בינונית עד רתיחה.
  4. עם הרתיחה נוצר קצף המאיים לגלוש. מורידים את הסיר מהאש, מחכים מעט לשקיעת החומר, מוזגים לספלים ונהנים מהחיים. חלב? לא תודה! (אין צורך להוסיף).

הערה: את הקפה שנשאר אפשר לאחסן בקופסה סגורה, ולקראת השימוש הבא לקלות שוב מעט, להדגשת הריח והארומה.

מתוך: "לחם טרי", מאת דבורה הריס וסו לרקיס

שני המתכונים לקוחים מתוך: קובץ בישולי שדה, מינהל חברה ונוער, ערכו וחיברו: צוות מדריכי קורס של"ח וידיה"א קיץ תשנ"ו: עמירה ישראלי, צפריר אכד, נילי אלדר, חנוך כליל-החורש, יגאל לוי, איל ברוך ואבי עוז