טעים בשטח | גיליון 17
נושא:
מתודיקה ופעילויות
אזור בארץ:
כל הארץ
גיליון:
מס' 17
תפוחי עץ אפויים בקינמון
מצרכים
- תפוחי עץ
- קינמון
- סוכר
ציוד
- סכין
- כפית
- מגש
- נייר כסף
דרך ההכנה
- מוציאים את לב תפוח העץ בעזרת סכין.
- יוצקים לחלל שנוצר כפית סוכר מעורב בקינמון.
- עוטפים את התפוח בנייר כסף ומניחים בגחלים.
- מוציאים כשהריח משכר את האף!
קפה חרובים
חרובים, צילום: עוזי פז מתוך אתר פיקיוויקי
מצרכים
- 250 גרם חרובים
- סוכר
- מים
ציוד
- כלי לקלייה (סיר או מחבת)
- כף או מקל עץ לבחישה
- סיר בישול
דרך ההכנה
- שוברים את החרובים, מוציאים מהם את הגרעינים, קולים אותם במחבת או בסיר ללא שמן ומערבבים כל בעת בכף עץ או במקל עד שישחימו.
- מורידים את החרובים הקלויים מהאש, טוחנים אותם דק דק, אוספים את האבקה והרי לנו קפה חרובים.
- את האבקה שמים בסיר ומוסיפים מים (יחס של כפית וחצי קפה חרובים לספל מים) וסוכר, מחממים על אש בינונית עד רתיחה.
- עם הרתיחה נוצר קצף המאיים לגלוש. מורידים את הסיר מהאש, מחכים מעט לשקיעת החומר, מוזגים לספלים ונהנים מהחיים. חלב? לא תודה! (אין צורך להוסיף).
הערה: את הקפה שנשאר אפשר לאחסן בקופסה סגורה, ולקראת השימוש הבא לקלות שוב מעט, להדגשת הריח והארומה.
מתוך: "לחם טרי", מאת דבורה הריס וסו לרקיס
שני המתכונים לקוחים מתוך: קובץ בישולי שדה, מינהל חברה ונוער, ערכו וחיברו: צוות מדריכי קורס של"ח וידיה"א קיץ תשנ"ו: עמירה ישראלי, צפריר אכד, נילי אלדר, חנוך כליל-החורש, יגאל לוי, איל ברוך ואבי עוז