ניחוחות מהשדה | גיליון 16
נושא:
מתודיקה ופעילויות
אזור בארץ:
כל הארץ
גיליון:
מס' 16
פודינג אורז בשטח: סטולאץ' טורקי
מצרכים (ל-4 מנות)
- 350 מ״ל (כוס וחצי) חלב או חלב שיבולת שועל
- 250 מ״ל קרם קוקוס
- 100 גרם (½ כוס) סוכר
- קורט מלח
- ½ כפית הל טחון (לא חובה)
- 100 גרם (½ כוס) אורז פרסי
להגשה
- קינמון
- קונפיטורת משמש
- גרידה ומיץ מלימון אחד
- חופן פיסטוקים קצוצים
- שמן זית (לא חובה)
ציוד
גזייה, סיר, כף עץ
דרך ההכנה
- מעבירים את כל החומרים לסיר ומביאים לרתיחה.
- מורידים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-25 דקות עד שהאורז מתרכך והדייסה מסמיכה.
- מחלקים לקעריות, מפזרים קינמון, מניחים כף קונפיטורת משמש במרכז, מעט גרידה ומיץ לימון, מפזרים פיסטוקים ומזלפים מעט שמן זית.
פתיתים ונקניקיות - מנה עם טוויסט
מצרכים (ל-4 מנות)
- חבילת פתיתים של סוגת
- חבילת קבנוס
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום
- רסק עגבניות
- כף שמן
- מים
- תבלינים: מלח, פלפל שחור, שום כתוש, פפריקה
ציוד
גזייה, סיר, כף עץ
דרך ההכנה
- מטגנים בצל ושום בסיר בינוני עד להזהבה.
- מוסיפים חבילת פתיתים וקבנוס חתוך לפרוסות, ומערבבים כ-2 דקות.
- מכסים את התערובת במים ומוסיפים תבלינים וכף רסק עגבניות.
- אחרי שהמים רתחו, יש להנמיך את האש ולכסות את הסיר כמעט לגמרי.
- יש לערבב את התערובת מדי פעם כדי שלא תישרף ולהוסיף מים במידת הצורך.