מדינת ישראל , משרד החינוך מדינת ישראל , משרד החינוך
מדינת ישראל, משרד החינוך
משרד החינוך
של"ח וידיעת הארץ - מינהלת הטיולים

מדינת ישראל,

משרד החינוך

חזרה למאגר הכתבות

ניחוחות מהשדה | גיליון 16

share
שתפו עמוד:
ניחוחות מהשדה | גיליון 16
נושא: מתודיקה ופעילויות
אזור בארץ: כל הארץ
גיליון: מס' 16

טעים בשטח

מתוך: למטייל בישראל, שף בשטח: טיפים ומתכונים לבישול בשטח.

פודינג אורז בשטח: סטולאץ' טורקי

מצרכים (ל-4 מנות)

  • 350 מ״ל (כוס וחצי) חלב או חלב שיבולת שועל
  • 250 מ״ל קרם קוקוס
  • 100 גרם (½ כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • ½ כפית הל טחון (לא חובה)
  • 100 גרם (½ כוס) אורז פרסי

להגשה

  • קינמון
  • קונפיטורת משמש
  • גרידה ומיץ מלימון אחד
  • חופן פיסטוקים קצוצים
  • שמן זית (לא חובה)

ציוד

גזייה, סיר, כף עץ

דרך ההכנה

  1. מעבירים את כל החומרים לסיר ומביאים לרתיחה.
  2. מורידים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-25 דקות עד שהאורז מתרכך והדייסה מסמיכה.
  3. מחלקים לקעריות, מפזרים קינמון, מניחים כף קונפיטורת משמש במרכז, מעט גרידה ומיץ לימון, מפזרים פיסטוקים ומזלפים מעט שמן זית.  

פתיתים ונקניקיות - מנה עם טוויסט

מצרכים (ל-4 מנות)

  • חבילת פתיתים של סוגת
  • חבילת קבנוס
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום
  • רסק עגבניות
  • כף שמן
  • מים
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור, שום כתוש, פפריקה

ציוד

גזייה, סיר, כף עץ

דרך ההכנה

  1. מטגנים בצל ושום בסיר בינוני עד להזהבה.
  2. מוסיפים חבילת פתיתים וקבנוס חתוך לפרוסות, ומערבבים כ-2 דקות.
  3. מכסים את התערובת במים ומוסיפים תבלינים וכף רסק עגבניות.
  4. אחרי שהמים רתחו, יש להנמיך את האש ולכסות את הסיר כמעט לגמרי.
  5. יש לערבב את התערובת מדי פעם כדי שלא תישרף ולהוסיף מים במידת הצורך.