מדינת ישראל , משרד החינוך מדינת ישראל , משרד החינוך
מדינת ישראל, משרד החינוך
משרד החינוך
של"ח וידיעת הארץ - מינהלת הטיולים
חזרה למאגר הכתבות

טעים בשטח | גיליון 12

share
שתפו עמוד:
טעים בשטח | גיליון 12
נושא: מתודיקה ופעילויות
אזור בארץ: כל הארץ
גיליון: מס' 12

טעים בשטח

השף אודי ברקן, בשיתוף סוגת
גלעד מאירי, מיטיב לכת ולסת ומחבר הספר "בישולי הדרך"

עראייס טונה

מצרכים (4 מנות)

  • 4 פיתות חצויות
  • 200 גרם חציל קלוי
  • צרור קטן של בצל ירוק קצוץ
  • 200 גרם נתחי טונה בשמן זית
  • 1 כפית מלח + 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס בוטנים קצוצים
  • שמן זית לצלייה

ציוד

  • רשת גריל
  • מלקחיים
  • קערה גדולה
  • כף, סכין לחיתוך

דרך ההכנה

  1. מכניסים את כל החומרים, למעט הפיתות ושמן הזית, לקערת ערבוב גדולה ולשים היטב לקבלת תערובת אחידה ודביקה. טועמים ומתקנים את התיבול.
  2. חוצים את הפיתות, ממלאים את חצאי הפיתות בנדיבות בתערובת המילוי ומהדקים היטב.
  3. מורחים את הפיתות בשמן זית מכל הצדדים ומניחים על הגריל. מניחים תחילה את הפיתות כשחלק הפתוח שלהן כלפי הגריל. צולים 3-2 דקות על הצד הפתוח ולאחר מכן כ-3 דקות מכל צד (סך הכול שלושה צדדים) עד להופעת פסים שחומים.
  4. מגישים לצד טחינה ומטבל פלפל חריף.

המתכון הוא של השף אודי ברקן, בשיתוף סוגת
מתוך: "מתכון לעראייס טונה – תשכחו מטונה מעושנת", המטייל הישראלי

מקלחם – מתכון ללחם שטח על מקל

מצרכים (10 מנות)

  • 4 כוסות קמח לבן
  • 1 כפית סוכר חום
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ½1 כוסות מים
  • מומלץ: 1 כפית חומץ תפוחים

 ציוד

  • ענפים דקים באורך של 70 ס"מ לפחות, כמספר הסועדים
  • נייר כסף
  • שקית עם סגירה מובנת איכותית
  • כוס
  • מזלג
  • כף
  • כפית

לציפוי

  • 1 ביצה
  • 1 כף מים
  • 100 גר' שומשום, קצח או פרג

דרך ההכנה

  1. מערבבים את כל הרכיבים היבשים יחדיו. אפשר לעשות שלב זה גם בבית ולקחת את התערובת בשקית.
  2. מוסיפים את שאר הרכיבים ולשים לקבלת בצק אחיד.
  3. מקמחים משטח עבודה וממשיכים ללוש במשך 3-2 דקות עד לקבלת בצק שנוח לעבוד איתו.
  4. מחלקים את הבצק לעשרה עיגולים קטנים ומרדדים כל עיגול לשרוך ארוך בקוטר 1 ס"מ לערך.
  5. עוטפים את חלקו העליון (לאורך כ-30 ס"מ) של כל ענף בשתי שכבות של נייר כסף. מגלגלים שרוך בצק על קצה כל ענף ליצירת מקלחם.
  6. מערבבים את הביצה בכף המים ובעזרת האצבע מורחים שכבה דקה ואחידה של תערובת הביצה על כל מקלחם. זורים מעל כל מקלחם שומשום, פרג או קצח.
  7. אופים את המקלחם במרחק כ-20 ס"מ מעל גחלים חמות מאוד. הופכים את הלחם תכופות לאפייה אחידה מכל הצדדים.
  8. משך האפייה תלוי בעוצמת החום, אבל לרוב זמן האפייה נע בין 20-15 דקות. בזמן זה, אפשר לפתוח בקבוק בירה ולספר צת צ'יזבטים.

המתכון של גלעד מאירי, מיטיב לכת ולסת ומחבר הספר "בישולי הדרך".

עלי גפן ממולאים

חומרים

  • עלי גפן
  • שמן
  • אורז
  • פלפל, קינמון, מלח
  • לימון
  • עגבניות

ציוד

  • מים
  • סיר ומכסה
  • מגש
  • קרש חיתוך
  • סכיני חיתוך

דרך ההכנה

  1. שופכים על עלי הגפן מים רותחים ומסננים.
  2. מערבבים באורז קצת שמן ותבלינים.
  3. פורסים עלה גפן, מניחים כפית אורז ומגלגלים.
  4. מניחים מצע של עגבניות פרוסות בתחתית הסיר.
  5. עליהן מניחים את עלי הגפן המגולגלים.
  6. ממלאים מים בגובה עלי הגפן, מכסים ומרתיחים.
  7. מבשלים על אש קטנה.

בגמר הבישול, מוסיפים מיץ לימון.