מדינת ישראל , משרד החינוך מדינת ישראל , משרד החינוך
מדינת ישראל, משרד החינוך
משרד החינוך
של"ח וידיעת הארץ - מינהלת הטיולים
חזרה למאגר הכתבות

טעים בשטח | גיליון 9

share
שתפו עמוד:
טעים בשטח | גיליון 9
נושא: מתודיקה ופעילויות
אזור בארץ: כל הארץ
גיליון: מס' 9

טעים בשטח

מתוך: "לחם טרי" מאת דבורה הריס וסו לרקיס

חביתת רגלה

מצרכים

  • 100 גר' רגלת הגינה
  • בצל
  • מלח
  • שמן
  • ביצים

ציוד

  • קערה לערבוב
  • מחבת
  • גזייה (רק מבוגר מתפעל אותה)
  • צלחת

דרך ההכנה

  • קורעים את עלי הרגלה
  • מוסיפים את החומרים לקערה לפי סדר אגב ערבוב: קמח, ביצים, שמן ומים (עד לקבלת בלילה לא מימית).
  • מחממים מחבת ויוצקים לתוכה עלה דק.
  • מטגנים על אש בינונית שלא יישרף.
  • הופכים את העלה לצד השני ולבסוף מורידים לצלחת.
  • עורמים את העלים על צלחת בצד (אפשר לחמם שוב אם נחוץ).

הערה: אפשר להשתמש בעלים של צמחים אחרים הגדלים בשדה, כמו חובזה.

חשוב לא להשתמש בצמחים שאינכם מכירים.

בתיאבון

טורטיות (טאקוס) מקסיקניות

מתוך: pixabay
מתוך: pixabay

מצרכים

  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1/4 כוס קמח תירס
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 50 גרם מרגרינה
  • 2/3 כוס מים

ציוד

  • קערה גדולה
  • מגש אחד או יותר
  • מערוכים
  • צלחת גדולה
  • מחבת
  • גזייה (רק מבוגר מתפעל אותה)

דרך ההכנה

  1. בוחשים בקערה גדולה את הקמח, קמח התירס, אבקת האפייה והמלח.
  2. חותכים את המרגרינה לחתיכות קטנות, מוסיפים לקערה ובוחשים את הכול לתערובת פירורית גסה.
  3. מוסיפים את המים תוך כדי בחישה עד לקבלת תערובת אחידה גמישה.
  4. יוצרים מהתערובת, בידיים רטובות, 14-12 כדורים חלקים בקוטר 18-16 ס"מ, ומניחים למשך 15 דקות.
  5. מרדדים על משטח מקומח כל כדור לעיגול דקיק בקוטר 18-16 ס"מ ומחלקים כל עיגול לארבעה משולשים.
  6. מחממים מחבת לחום בינוני-גבוה ומטגנים את עיגולי הבצק (ללא שמן!) אחד אחד, עד שעל פני הטורטיות יעלו בועות ותחתיתן תזהיב מעט. נא לא לחשוש אם הבועות נחרכות. הופכים ומטגנים את הצד השני.

בתיאבון

תפוח אדמה אינדיאני

מצרכים

  • תפוח אדמה
  • ביצה
  • מלח

ציוד

  • סכין
  • כפיות
  • נייר כסף
  • מלקחיים
  • מגש

דרך ההכנה

  1. מדליקים מדורה כך שייווצרו גחלים.
  2. חותכים את תפוח האדמה ב-2/3 גובהו.
  3. יוצרים בחלק הגדול של התפוח חלל בעזרת כפית.
  4. יוצקים ביצה לחלל שנוצר וממליחים מעט.
  5. סוגרים את תפוח האדמה בעזרת החלק הקטן.
  6. עוטפים את תפוח האדמה בנייר כסף ומניחים בגחלים.

בתיאבון